Velg en side


I dag har vi besøkt et fantastisk sted. Gardens of the Gods, ved Colorado Springs. Et stort område med spektakulære fjellformasjoner og kolossal utsikt.

Etter å ha kjørt gjennom de flate områdene i Dakota var det en sann glede å komme til Colorado.Her ble det fort litt mer «bakkar og berg», selv om veiene var like snorrette. Derimot ble været dårligere, så når vi hadde passert Denver fant vi det best å slå leir. Det regnet kraftig, så vi parkerte ved et kjøpesenter og tok en rådslagning mens vi sjekket værvarselet. Det så bedre ut på ettermiddagen neste dag, så da tok vi det med ro. Formiddagen gikk med til å sjekke ut et kjempestort outlet-senter med over 200 butikker, før vi la i vei sørover igjen. Nå hadde det klarnet opp, og når vi kom frem til dagens mål var det lett skydekke og sol.

Utsikt fra informasjonssenteret. Pikes Peak (4302 moh) i bakgrunnen

Vi var kommet til Gardens of the Gods, en av Colorados store attraksjoner. Vakkert beliggende rett mot Pikes Peak, som med sine 4302 meter er det høyeste på denne delen av Rocky Mountains. Området er kjent for sine bratte sandsteinsklipper med merkelige formasjoner. Området ble flittig brukt av Indianerne både på grunn av de gode jaktmulighetene, og at de fant ly for været under klippene. Området ble kjøpt av Charles Elliott Perkins i 1879. Han bestemte at området for all fremtid skulle være gratis tilgjengelig for befolkningen. Etter hans død i 1909 donerte hans etterkommere området til byen Colorado Springs. Siden har området blitt holdt ved like og gjort tilgjengelig for publikum. I 1994 ble det opprettet et fond som skulle finansiere en oppgradering og drift av parken. Året etter ble det åpnet et informasjonssenter ved hovedveien som går forbi. Der er det informasjonssenter med kafe og souvenirbutikk. Også der er det gratis inngang, men inntektene fra salget går til fondet.

I informansjonssenteret er det en monter med flott utstoppede dyr. Blant annet denne fjelløven

Det er fin asfaltert vei rundt i parken, for en stor del enveiskjørt som en rundtur. Flere parkeringsplasser som er utgangspunkt for turer til fots. Dessverre er det få av plassene som er tilrettelangt for 10 meter med bobil, så det var ikke så mange steder vi fikk stoppet og tatt bilder, men minnene vi har i hodet lever vi lenge på.
Her er noen bilder fra vår tur i parken.

Balancing Rock, en av de mest kjente formasjonene i parken

Sigmund prøvde å velte den, men selv han ble for lett der.

Mektige formasjoner

Et spesielt landskap

Utsikt fra det høyeste punktet langs veien.

Andre veien så det slik ut.

Nå har vi slått oss til ro i Walsenburg, en liten gruveby grunnlagt av tyskeren Fred Walsen i 1873. Herfra skal vi bevege oss sakte men sikkert over Rocky Mountains og ned mot Grand Canyon.

 

Forrige innlegg
Neste innlegg