Velg en side

haldenamcar-2

Halden er blant annet kjent for sitt store Amcar-miljø. Hver onsdagskveld gjennom sommeren samles det en stor del av byens amerikanske biler på Fiskebrygga i Halden sentrum.

Jeg har hørt om dette treffet i mange år, men har aldri somlet meg til å ta turen til Halden en slik onsdagskveld. Nå som jeg er farende fant passet det godt å ta en stopp i grensebyen, og se hva dette dreide seg om. Jeg fikk nesten sjokk når jeg så hvor mange biler som var til stede. Jeg hadde forventet meg en 20-30 biler på torget, men både torget og tilhørende områder var fullt av biler. I tillegg var det mange som kjørte rundt i gatene. At det var innpå 200 biler er jeg sikker på. Jeg spurte en av vaktene om det var noe spesielt i kveld siden det var så mange biler. Nei, det er omtrent slik det pleier å være var svaret jeg fikk. Jeg spurte så om det var mange tilreisende, om det kom biler fra hele Østfold. Nei, de aller fleste er Halden-biler svarte han. Det er rett og slett imponerende at det er så mange som stiller opp på et slik arrangement.

haldenamcar-1

Det var også imponerende å se hvilken standard bilene holdt. Svært mange var det jeg vil kalle strøkne (og jeg legger lista høyt for å bruke den betegnelsen) Men det var også en del biler i andre enden av skalaen. Godt brukte biler som ledet tankene hen på det svenske raggarmiljøet. Alt i alt var det mye fin bil å se, og en fin stemning i byen. Mange hadde kledd seg opp i typiske 50/60-talls klær og frisyrer. Her gikk man tydeligvis inn for å kjøre stilen fullt ut. Mange av antrekkene var sikkert kjøpt hos Fønix på andre sida av gata. Der er butikken full av nostalgiske klær, sko og andre artikler.

Jeg tok mange bilder, og her er et lite utvalg. Har du litt interesse for Amerikanske biler og kultur vil jeg sterkt anbefale at du legger turen innom Halden en Onsdagskveld mellom Mai og September.

haldenamcar-4

haldenamcar-3

haldenamcar-7

haldenamcar-6

haldenamcar-5

haldenamcar-9

haldenamcar-8

haldenamcar-14

haldenamcar-12

haldenamcar-11

haldenamcar-10

 

Forrige innlegg
Neste innlegg