Velg en side

IMG_3648

For et par kvelder siden dukket det opp et varselsymbol i dashbordet på bilen. ”possible ice on road” sto det. Det tok jeg som et tegn på at det var på tide å rømme landet.

En del av planen min med å bo i bobil har jo vært å dra til varmere strøk når vinteren meldte sin ankomst. Selv om det fortsatt er håp om en fin høst i Norge ble fristelsen for stor. Jeg bestemte meg derfor for å dra så raskt som mulig etter at noen nødvendige gjøremål hadde blitt unnagjort sist uke.

De siste forberedelsene ble gjort på mandag. De som kjenner meg vet at jeg liker å ha rene og fine biler. Dessverre har jeg ikke hatt mulighet til å vaske og polere slik jeg har ønsket denne sommeren. Løsningen ble derfor å la noen profesjonelle ta hånd om denne jobben. Boss of Gloss Bilpleie i Sarpsborg er et firma jeg kjenner godt til, og var det naturlige valget når jeg skulle få shinet opp bilen. 1500 mil med til dels våte veier og mye insekter hadde satt sine spor. Etter en dags opphold hos Boss of Gloss skinner bilen som når den var ny, og det var en fryd å sette av gårde.

Førsteklasses arbeid fra Boss of Gloss Bilpleie

Førsteklasses arbeid fra Boss of Gloss Bilpleie

Jeg valgte å kjøre ned til Strømstad og ta Fjordlines ferge til Sandefjord, for deretter å kjøre til Langesund og ny ferge til Hirtshals. Imidlertid hadde Fjordline tekniske problemer med denne fergen og måtte innstille tirsdagens avgang. Jeg bestemte meg derfor for å ta Color Lines Superspeed fra Larvik i stedet. Litt dyrere, men da kom jeg i hvert fall til Danmark på tirsdag formiddag i stedet for onsdag kveld.

Å dra utenlands på et så langt opphold krever mye forberedelser. For min del slapp jeg unna mye i og med at det meste jeg eier allerede er i bobilen. Å finne ut hva jeg skal ta med meg ble derfor enkelt. En ting som er vesentlig for meg er imidlertid nettilgang. Å bruke mitt norske abonnement på mobilt bredbånd utenlands vil bli for dyrt, så her må jeg over på lokale løsninger. Det norske abonnementet er derfor sagt opp, og jeg vil benytte meg av forhåndsbetalte sim-kort nedover i Europa. I tillegg vil jeg på de fleste campingplasser kunne koble meg opp til det lokale nettet. Jeg har på forhånd sjekket ut noen alternativer, men vil forhøre meg nærmere i hvert enkelt land.

Det blir spennende å se hvor jeg får fyllt opp disse nedover i Europa.

Det blir spennende å se hvor jeg får fyllt opp disse nedover i Europa.

En annen vesentlig ting for oss bobilister er gass. Her kan det bli utfordringer. Det er ulike standarder ute og går, og å få byttet og fylt flasker kan by på utfordringer. Jeg har forhørt meg litt hos mer erfarne utenlandsfarere og fått mange mer eller mindre gode råd. Alt fra å bygge om mitt system fra hurtigkobling til industrikobling, eller å kjøpe nye flasker og bruke adaptere. Jeg endte opp med å ikke gjøre noe foreløpig. Jeg kan få fylt mine flasker flere steder i Tyskland og Portugal. I Spania vil man visstnok ikke fylle på annet enn spanske flasker. Derimot har de samme hurtigkobling som vi har i Norge. Vil de ikke fylle de jeg har får jeg kjøpe en flaske der. Jeg har jo en leveregel om at det meste ordner seg, så dette ser jeg ikke svart på.

Fremme på kaia i Hirtshals.

Fremme på kaia i Hirtshals.

I skrivende stund har jeg ankommet Danmark, og skal love å komme med jevnlige oppdateringer fremover. Men først må jeg spise middag og sove litt.

Forrige innlegg
Neste innlegg