Velg en side

skulpturparkMange steder langs veien kan man finne en skulptur, installasjon eller annen kunst. Noe av det mest spesielle finner du i Gloppen Skulpturpark i Byrkjelo.

Rett i veikanten der E39 krysser elva i Byrkjelo sentrum har kunstneren Stig Eikås etablert et lite atelier og en skulpturpark som er i stadig vekst. Kunstverkene er mildt sagt spesielle. Skulpturer i en slags karikaturform, ofte med et humoristisk preg, og mer abstrakte som setter fantasien i sving.

Gloppen Skulpturpark

I forgrunnen: Gjest Baardsens Flukt

Den omstridte kunstneren som for øvrig er sønn av grafikeren og skulptøren Ludvik Eikås har fått mye kritikk fra det etablerte kunstmiljøet. Noen mener at skulpturene er klumpete og slett utført, men den jevne innbygger synes de er et artig innslag i bygda. Foruten parken i Byrkjelo har Eikås levert skulpturer til flere steder i Sogn og Fjordane, men den største samlingen finner du i Byrkjelo. Stedet er vel verdt en stopp. Strekk litt på beina og gå rundt og studer de ulike skulpturene. Du vil garantert både trekke litt på smilebåndet men også få litt alvor å tenke på.

Gloppen Skulpturpark

Eg likar ikkje all denne kunsten. – Hald deg på tunet så slepp du

Gloppen Skulpturpark

Dagen derpå

Gloppen Skulpturpark

«Homo sum, humani nil a me alienum puto», – «Jeg er et menneske, intet menneskelig er meg fremmed.»

Gloppen Skulpturpark

Bygdedyret er fanget.

Forrige innlegg
Neste innlegg