Velg en side

DSC_5441I går ble det en liten biltur. Samen med en annen kar på campingen kjørte jeg opp i Jalóndalen for å se på mandelblomstringen

Det første vårtegnet her på Costa Blanca er at mandeltrærne blomstrer. Normalt skjer dette i midten av februar, men i år er det så mild vinter at det begynte allerede i januar. Nå står trærne i full blomst over alt, og ett av de fineste stedene å oppleve dette er i Jalóndalen.

Mandeltrærne har både hvite, rosa og røde blomster

For å komme dit måtte vi kjøre litt nordover fra Albir, og svinge av hovedveien litt nord for Calpe. Vi hadde ikke kjørt langt før de første store klyngene av mandeltrær viste seg, og det ble bare fler og fler etter hvert som vi kjørte. Det var et spesielt landskap innover der, med litt kupert terreng i dalbunnen, og høye fjell på sidene. Fine veier var det også, noe som tydeligvis var populært blant syklistene. Jeg har ikke tall på hvor mange syklister vi så på turen, både enkeltvis og i store grupper.

jalondalen

Et par av de mange hundre syklistene vi møtte på turen.

Fra byen Jalón (eller Xaló som det skrives på valiensiansk) stiger veien opp i fjellene, og vi fikk oppleve en fantastisk utsikt. Like før vi nådde veiens høyeste punkt, ca 550 moh var det anlagt en liten rasteplass med en stor steintavle som viste navnene på byene og fjellene vi så. Selv om det også denne dagen var litt dis i luften kunne vi se helt ut mot kysten.

Jalondalen

Flott utsikt fra oppe ved Coll de Rates

På utkikkspunktet var en stor steintavle som imformerte om navnet på byene vi så.

På utkikkspunktet var en stor steintavle som imformerte om navnet på byene vi så.

Vi lot oss imponere av den flotte naturen, men også av hvordan folk hadde dyrket opp de bratte skråningene ved å lage terasser og murer. Dette hadde gjort det mulig å dyrke både mandeltrær og andre vekster i det skrinne jordsmonnet. Det er nok mange slitne og krokete rygger som ligger bak disse byggverkene.

Jalondalen

Noen av de imponerende skråningene med oppbygde murer og terrasser

Jalondalen

Det var ikke bare mandeltrærne som blomstret.

Forrige innlegg
Neste innlegg