Velg en side

DSC_3293

Første etappe i Danmark går i moderat tempo. Etter en slitsom måned har jeg bestemt meg for å ta det med ro. Loffer sakte sørover vestkysten av Jylland

Etter ankomst Hirtshals satte jeg kursen mot det som er mange nordmenns ferieparadis i Danmark, nemlig Løkken. Men før jeg kom dit måtte jeg svinge innom Rubjerg Knude Fyr. Dette fyret som står på sanddynene i det værharde kystklimaet norvest på Jlland går en ublid skjebne i møte. Sanden blåser bort, og kysten nærmer seg fyret. Om noen få år, kanskje så lite som 5-7, vil det styrte i havet. Det hindrer derimot ikke myndighetene i å bruke noen kroner for å gi fyret en siste oppussing. For noen dager siden ble selve fyrhuset på toppen løftet av, og fyret skal nå få en ny innvendig trapp slik at folk kan nyte utsikten fra toppen.

Koser meg med god mat i varm ettermiddagssol.

Koser meg med god mat i varm ettermiddagssol.

Etter å ha besøkt fyret kjørte jeg bare en lite stykke til en campingplass der jeg fikk nyte restene av en flott høstdag. Fikk fyret opp grillen, og lagde meg et godt måltid før jeg avsluttet dagen med en flott solnedgang som ble krydret av noen paraglidere som kom forbi.

Paraglider i solnedgang

Paraglider i solnedgang

I dag gikk ferden videre sørover med første stopp i Blokhus, der man kan kjøre bil helt ned på stranden. Litt spesielt, og det minnet meg litt om Daytona Beach når folk kom kjørende og parkerte for å spise matpakka si og se på havet. Helt risikofritt er det ikke, for litt bortenfor var det en bil som hadde kjørt seg grundig fast i den løse sanden ytterst mot vannet. Lengre inne var sanden hardere, og helt fin å kjøre på.

I Blokhus kan man kjøre bil på stranden

I Blokhus kan man kjøre bil på stranden

Etter å ha vært innom Hanstholm, det nordvestre hjørnet av Danmark fortsatte jeg sørover kysten. Et spesielt landskap med sanddyner og små gresskledde høyder. Jeg avslutter dagen i Klitmøller, et paradis for surfere som også kalles «Cold Hawaii». Et yrende liv på stranda med surfere fra mange land. Jeg blir her til i morgen.

Fiskere og surfere i skjønn forening i Klitmøller

Fiskere og surfere i skjønn forening i Klitmøller

Forrige innlegg
Neste innlegg