Velg en side

Det finnes flere gode publiseringsverktøy for nettsider. De mest brukte er Joomla og WordPress. Jeg har brukt begge, men heller nå mer over til å bruke wordpress. Det er enkelt å sette seg inn i, og har tusenvis av utvidelser som lar deg bygge nettsiden med en rekke nyttige funksjonaliteter.

Utseendet bestemmes av en desigmal, og WordPress kommer som standard med 4 slike maler (eller themes som det kalles) som standard, men du kan velge mellom over 2000 maler som ligger fritt tilgjengelig. For å få litt sprekere utseende, og mer funksjonalitet kan det være lurt å se på maler som man må betale for. Her finnes det mange leverandører og betalingsløsninger. Noen selger maler enkeltvis, men andre har en abonnementsordning der du for en fast sum får tilgang til alle malene denne leverandøren har.

Jeg har sjekket mange ulike leverandører, men har nå havnet på en som har et meget godt utvalg i elegante og brukervennlige maler. Betegnende nok heter de Elegant Themes. Pr i dag har de 87 maler, som alle kan tilpasses i større eller mindre grad. Denne nettsida er bygd på deres nyeste mal som heter Divi. Den er deres kraftigste og mest avanserte mal til nå, og har utrolig mange muligheter for individuell tilpassing. Det jeg liker best med den er oppbygging med seksjoner og moduler som lar deg plassere innhold der du ønsker det. De har også en rekke gode instruksjonsvideoer som du som abonnent hos dem får tilgang til. Der blir du trinn for trinn forklart hvordan du kan bruke de ulike funksjonene.

Med stadig flere som bruker nettbrett og mobiltelefon på internett er det viktig at nettsiden fungerer på en god måte også på disse enhetene. Det kalles responsiv design, og vil si at nettsiden endrer utseende avhengig av skjermstørrelsen. En nettside kan derfor fremstå ganske annerledes på en mobiltelefon sammelignet med en stor PC-skjerm. Jeg synes Elegant Themes sine responsive maler gjør dette på en god måte.

Skal du oppgradere din wordpress-side, eller bygge en ny vil jeg absolutt anbefale deg å ta en titt på Elegant Themes

Forrige innlegg
Neste innlegg