Velg en side

Hvem er Olav Barhaugen?

Kortversjonen:

Født på Otta i 1961. Studerte reiseliv på videregående og har en meget variert yrkesbakgrunn. Blant annet teleekspeditør, vaktmester, servicemann, kjøpmann, bilselger, bilpleier, drosjeeier, researcher, journalist og fotograf.
Bodde på Otta frem til 2005, med noen avbrekk på Gjøvik og i Oslo. Flyttet til Østfold og bodde litt omkring før jeg kom til Hvaler i 2009.
Interessert i foto, data og internet, natur, reise og nærmiljø.

Jobben min

Jeg er frilans «potet» og kan brukes til det meste. Mitt fagfelt ligger innen media, hovedsaklig som journalist og fotograf. Har siden 2007 jobbet med magasinutgivelser og reklame. har også bygd og drevet en del nettsider.

I dag er jeg ansvarlig for nettsidene til Bilklassikere og auto motor og sport i tillegg til at jeg også bidrar med stoff til papirutgaven. Er også fast bidragsyter i medlemsbladet til Norsk Bobil og Caravan Club.

Ellers tar jeg på meg oppgaver for andre oppdragsgivere. Hovedsaklig innen fagfeltene som er nevnt ovenfor, men er ikke fremmed for nye utfordringer.

Bosted

Jeg har bodd mange steder, men fra 2009 bodde jeg på Hvaler. Et flott sted med nærhet til sjøen. Våren 2015 tok eventyrlysten overhånd, og jeg solgte leiligheten og kjøpte meg bobil. Etter et år på farten fant jeg mitt drømmested i Albir, og har nå en campingvogn stående fast der. Mens vintermånedene tilbringes i Spania settes kursen mot Norge igjen på våren. Der har jeg husrom på Eidsvoll, men er mye på farten. Mest i Norge, men også utenlands. Med mobilt bredbånd kan jeg utføre mine gjøremål fra hvor som helst, i tillegg får jeg oppleve mye som blir til godt stoff både her på bloggen og i magasinene jeg jobber for.

Bil og motor

Jeg har bestandig hatt stor bilinteresse, og har også engasjert meg i ulike klubber. Var i flere år i styret for Mercedes-Benz Entusiastklubb, og hadde blant annet ansvar for økonomi og medlemsbladet. De senere år har hjertet banket mer for Italienske biler, og er i dag aktiv i Klubb Alfa Romeo. De siste årene har jeg vært med og arrangert racingserien Corsa Italiana, der jeg var lisensiert løpsleder og juryleder. Jeg hadde også ansvar for nettsidene, og å koordinere arrangementene. Jeg har trappet ned denne aktiviteten, men er fortsatt til stede i dette miljøet som gir meg mye, og jeg har fått mange gode venner og verdifulle kontakter. Jeg får også godt utløp for min bilinteresse via mitt engasjement i auto motor og sport

Foto

Helt siden jeg var liten har jeg vært fascinert av fotografering. Jeg har vært heldig å kunne kombinere det med jobb i flere settinger. Dette har utviklet meg som fotograf, men jeg er langt fra noen ekspert selv om jeg får mange gode tilbakemeldinger på bildene mine. Denne nettsiden har en egen seksjon om foto, der du også kan se  noen av mine bilder.

Klikk her for å gå til fotosiden