Velg en side

I dag har vi vært på historisk grunn. Vi kjørte den gamle Route 66 fra Ash Fork til Kingman, en strekning på 111 miles som en gang var hovedveien mellom øst og vest i USA.

Route 66 ble grunnlagt i 1926. Den begynte i Chicago, Illinois, gikk gjennom Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona og California frem til Los Angeles, hvor den sluttet. Veien hadde opprinnelig en samlet lengde på 3.939 km. Langs veien blomstret det opp flere små steder der folk levde av å tilby varer og tjenester til de reisende. Butikker, restauranter, moteller, bensinstasjoner og verksteder dukket opp på løpende bånd.

utover på 60-tallet startet byggingen av det nye motorveinettet i USA, Interstate Highways. Veien ble rettet ut og lagt utenom tettstedene. Noen steder benyttet man samme trasé som den gamle Route 66, men for det meste ble det bygd helt nytt. Den siste byen som fikk lagt veien utenom seg var Williams, der vi lå i natt. En liten by som bærer tydelig preg av sin Route 66 historie. Souvenirbutikker og lignende krydde det av, og mange hadde en gammel bil stående utenfor som blikkfang.

Mange av veiene ble overlatt til lokale myndigheter eller private. Noe er forfalt, men andre strekninger er vedlikeholdt. Det antas at 3/4 av den opprinnelige Route 66 fortsatt eksisterer, dog med varierende kvalitet. En av de mest autentiske strekningene er den vi kjørte i dag. Den første byen vi kom til, Seligman, er tydelig basert på den økende turismen langs ruten. All slags staffasje er stilt ut, og her finner vi også den berømte Roadkill Cafe. Vi stoppet ikke og fotograferte her, men skled sakte gjennom byen og samlet inntrykk. De beste bildene lagrer man nemlig i hodet og ikke på en minnebrikke.

Derimot stoppet vi ved en nedlagt bensinstasjon lengre vest. Der var det mye rart å se, og jeg deler noen bilder med dere.

En hotrod pickup var det første blikkfanget

Sheriffen har parkert for godt

Big mistake – many make – rely on horn – instead of brake

Verksted med kranbil

En gammel Ford har rullet sine siste meter

Bar inne i butikken, med Elvis på jukeboxen

 

Forrige innlegg
Neste innlegg