Velg en side

Benidorm

Albir er en stille og rolig by, men vil vi ha litt storbyfølelse er Benidorm bare noen kilometer unna.

Til Benidorm er det mulig å både gå og sykle, det er bare ca 4 km fra campingen og ned i sentrum i Benidorm. Der er det et yrende liv nærmest døgnet rundt, og det mangler ikke på tilbud av noe slag. Beidorm har ca 70.000 fastboende, men besøkes av innpå en halv million turister hvert år. Svært mange av turistene i Benidorm er britiske, noe som gjenspeiler seg både i butikkene og ikke minst restaurantene. Det er hele kvartal med britisk-inspirerte restauranter og barer.

Benidorm har to lange strender som fronter hele byen, Poniente og Levante. Levante er den med størst folkeliv, og her ligger restaurantene tett i tett langs promenaden. Her er det noe for enhver smak, fra enkle tapasrestauranter til mer eksklusive med duk på bordet og kelnere med hvite jakker. Nede på stranda ligger solsengene tett i tett, og badevaktene holder våkent øye med de badende.

Benidorm

I området mellom de to strendene ligger den eldste bebyggelsen i Benidorm. Der finner du både butikker, muséer og ikke minst en rekke spisesteder med mer eller mindre autentisk spansk mat.

Det er et pulserende natteliv i byen, og ikke alt er like sømmelig. Det finnes nattklubber der du nærmest må ha smoking for å komme inn, og klubber der du egentlig ikke behøver klær i det hele tatt. Selv på blanke ettermiddagen kan du se mer lettkledde representanter for nattelivet ute på gaten, som her utenfor en av klubbene på Levante-stranden.

Benidorm

Disse to prøvde å lokke inn folk til klubben, med det eldste trikset i boka

Noe som tydeligvis falt i smak for et ikke helt ungdommelig publikum

Noe som tydeligvis falt i smak for et ikke helt ungdommelig publikum

Mange steder langs stranda er det underholdning av ymse slag, ofte med levende musikk. Blant annet kom jeg over denne spreke trioen som leverte et forrykende Blues-Brothers show. Såvidt jeg forsto var det far, sønn og barnebarn som opptrådte sammen.

Det er alltid moro å rusle gatelangs i Benidorm og se på folkelivet. Ikke minst er det artig å se hvordan enkelte kler seg. Spesielt blant de britiske turistene er det tydeligvis helt greit å kle seg som en tenåring selv om man er både 40, 50 og 60 år. Det er heller ikke så veldig store hemninger når det gjelder alkoholinntak, så det kan være svært underholdende å bare sitte på en fortauskafe og observere.

Benidorm

Det er slett ikke nødvendig å være gangfør for å oppleve folkelivet i Benidorm. Elektriske scootere i flere varianter er svært utbredt. Her tandemversjonen.

Forrige innlegg
Neste innlegg