De siste 15-20 årene har radikalt endret våre muligheter til å innhente og spre informasjon. På forholdsvis kort tid har internett vist sin styrke i forhold til blader, aviser og brosjyrer. Ikke minst har fremveksten av sosiale medier gjort det mulig å nå frem til et stort publikum i løpet av kort tid.

For de aller fleste bedrifter og organisasjoner er nettet en optimal arena for å markedsføre seg og kommunisere med sitt publikum. Dessverre er det mange som ikke utnytter den muligheten fullt ut. For å lykkes er man avhengig av en strategi på hvordan man vil fremstå. En god og fleksibel nettside er en forutsetning for å få et godt resultat. Jeg har i flere år jobbet med produksjon av nettsider og drifting av sosiale medier. Tidligere tilknyttet Basic Reklame i Sarpsborg, men de siste 3 år i eget firma. Da primært som webredaktør for auto motor og sport der jeg har bygd og drifter nettsiden og sosiale medier, hovedsaklig Facebook.

Jeg har valgt å bygge de fleste nettsider på WordPress-plattformen. Dette er et enkelt men fleksibelt system å håndtere både for oss og kunden. Man trenger hverken eksterne programmer eller spesielle ferdigheter for å vedlikeholde en slik side. Nye innlegg kan skrives og publiseres, og eksisterende innhold kan enkelt redigeres ved å logge inn fra en hvilken som helst datamaskin med nettilgang. Våre sider er også fullt responsive. Det vil si at de tilpasser seg ulike enheter og beholder sin funksjonalitet og brukervennlighet enten du bruker en ordinær datamaskin eller mobile enheter. Dette er viktig i og med at svært mye av trafikken kommer fra mobiltelefoner og nettbrett. Faktisk har flere av våre nettsider over halvparten av trafikken fra mobil og nettbrett.

Språket er også viktig for å nå frem med ditt budskap. Gjennom min lange erfaring som journalist har jeg lært meg å skrive på en måte som både fenger leseren, og gjør budskapet lett å forstå. I tillegg er jeg opptatt av rettskriving og at detaljer skal være korrekt. En nettside full av skrivefeil og faktafeil er lite tiltalende.

rsponsivt design

Sosiale medier er også viktig i kommunikasjonen. Både for å skape engasjement blant sine følgere, men også for å kjapt kunne nå ut med ny informasjon. En kjapp beskjed på sosiale medier kan linkes til en mer omfattende artikkel på nettsiden. På den måten får du flere besøk på din nettside, og flere får informasjon om deg og ditt firma/organisasjon. Jevnlig publisering på nett og sosiale medier skaper også en gjenkjennelseseffekt og bidrar til å bygge en merkevare.

 

Her er noen eksempler på sider vi har levert. Fra omfattende innhold til enkel landingsside