Hvem er Olav Barhaugen?

Kortversjonen:

Født på Otta i 1961. Studerte reiseliv på videregående og har en meget variert yrkesbakgrunn. Blant annet teleekspeditør, vaktmester, servicemann, kjøpmann, bilselger, bilpleier, drosjeeier, researcher, journalist og fotograf.
Bodde på Otta frem til 2005, med noen avbrekk på Gjøvik og i Oslo. Flyttet til Østfold og bodde litt omkring før jeg kom til Hvaler i 2009. Etter 6 år der solgte jeg leiligheten og kjøpte bobil. Fartet Norge rundt til vinteren kom, så ble kursen lagt mot Spania. Der trivdes jeg så godt at jeg ble værende, og har nå vært fast bosatt her siden 2018
Interessert i foto, data og internet, natur, reise og nærmiljø.

Jobben min

Jeg har en variert yrkesbakgrunn, men de siste 20 år har det meste dreid seg om media. Som journalist i både avis og magasiner, og ikke minst med bygging, drift og innholdsproduksjon på Internett. Jeg har vært webredaktør i auto motor og sport, Bilmagasinet og Bilklasikere. Jeg jobbet også noen år som journalist i Bobil og Caravan magasinet. Etter jeg flyttet til Spania har jeg bidratt i magasinet Din Reportasje, og bygd og driftet nettsider for Spanien Villas og Museo Delso.
Nå er jeg ikke lengre yrkesaktiv, men har ikke glemt gamle kunster. Så ved behov så bidrar jeg litt, men da på hobbybasis.

 

Bosted

Jeg har bodd mange steder, men fra 2009 bodde jeg på Hvaler. Et flott sted med nærhet til sjøen. Våren 2015 tok eventyrlysten overhånd, og jeg solgte leiligheten og kjøpte meg bobil. Etter et år på farten fant jeg mitt drømmested i Albir, Bobilen ble byttet ut med campingvogn, og vinteroppholdet strakte seg etter hvert ut i lengde. Derfor fant jeg det best å melde permanent flytting, og høsten 2018 ble campingvogna solgt og jeg flyttet i leilighet. Etter ett år i Albir sentrum flyttet jeg litt lengre opp i kommunen, til urbanisasjonen Foya Blanca.

Bil og motor

Jeg har bestandig hatt stor bilinteresse, og har også engasjert meg i ulike klubber. Var i flere år i styret for Mercedes-Benz Entusiastklubb, og hadde blant annet ansvar for økonomi og medlemsbladet. De senere år har hjertet banket mer for Italienske biler, og er i dag aktiv i Klubb Alfa Romeo. De siste årene har jeg vært med og arrangert racingserien Corsa Italiana, der jeg var lisensiert løpsleder og juryleder. Jeg hadde også ansvar for nettsidene, og å koordinere arrangementene. Jeg har trappet ned denne aktiviteten, men er fortsatt til stede i dette miljøet som gir meg mye, og jeg har fått mange gode venner og verdifulle kontakter. Jeg får også godt utløp for min bilinteresse via mitt engasjement i Bilklasikere

Foto

Helt siden jeg var liten har jeg vært fascinert av fotografering. Jeg har vært heldig å kunne kombinere det med jobb i flere settinger. Dette har utviklet meg som fotograf, men jeg er langt fra noen ekspert selv om jeg får mange gode tilbakemeldinger på bildene mine. Denne nettsiden har en egen seksjon om foto, der du også kan se  noen av mine bilder.

Klikk her for å gå til fotosiden