Kyststien

Etter en uke med gråvær var det endelig strålende sol, og så attpåtil på en Søndag. Da var det bare å pakke sekken og komme seg ut på tur. Jeg er så heldig at jeg bor i et område med mange fine turmuligheter, og nå vil jeg dele mine turopplevelser med dere.

Klikk på bildene for å se dem i full størrelse

Jeg trenger ikke å gå langt hjemmefra før jeg er inne i skogen. Etter noen minutters gange kommer jeg til den vakre kirken vår. Den er en av landets eldste, trolig bygd på 1000-tallet.

En sideport til Hvaler Kirke

En sideport til Hvaler Kirke

Etter å ha krysset hovedveien er jeg inne på kyststien, Et merket stisystem som strekker seg rundt hele Oslofjorden.

Kyststien

Kyststien er merket med tydelige merker på trær eller stolper.

Stien går gjennom ganske tett furuskog i Hvaler Prestegårdsskog. Et område som er vernet som naturreservat. En trolsk stemning med mosegrodde trær og skarp grønn skogbunn

Urskog Hvaler

Hvaler Prestegårdsskog, Fredet furuskog.

I utkanten av skogen finner vi noen granittstolper som er et typisk innslag i Hvaler-landskapet. Mosegrodde og fine står de der og minner oss om øyenes lange stenhoggertradisjoner.

Granittstolpe

Gjerdestolper i granitt er et vanlig syn på Hvaler

Endelig lysner det, og vi er ute av skogen. Havet ligger foran oss, og vi kjenner sjølufta river i nesen.

Ut mot havet

Ut mot havet

Ørekroken er en langgrunn strand der man kan vasse ut over 50 meter før vannet når til knærne. Ved lavvann kommer det frem mange artige mønstre i sanden

DSC_7976

Bortenfor Ørekroken kommer vi til Røsshue, et gammelt stenbrudd som var i drift til først på 1900-tallet. Her har Hvaler Kunstforening i samarbeid med Hvaler Rotary anlagt en skulpturpark med 5 installasjoner. Et prosjekt som ble fullført i årene 2005 til 2009. Norske og internasjonale kunstnere deltok, og det ble et unikt område til glede for de mange turgåere som bruker området.

Stenkunst Røsshue

De tre skulpturene på rekke og rad. I tillegg er det to installasjoner.

Den mest fotograferte skulpturen er «Fortidens vitner» av den Italienske kunstneren Alessandro Stenico. To søyler med mannlige og kvinnelige former som speider ut over havet og vokter over området.

Fortidens vitner

Mange tar bilder av «Fortidens vitner»

En av pådriverne for prosjektet, Billedhuggeren Vegard Hanve, står bak denne installasjonen som heter Refleksjon. En glattpolert bruddside reflekterer lyset og er spesielt vakker i solnedgangen. Ved siden av er det en lun krok der jeg pleier å spise nista mi mens jeg skuer ut over havet og reflekterer over livet.

Refleksjon - Vegard Hanve

Refleksjon av Vegard Hanve

Her kan man virkelig finne roen

kaffepause

En nydelig flekk på jord

På vei tilbake måtte jeg bare ta en tur opp og bak «Fortidens Vitner» og ta et bilde mot sola.

Fortidens vitner

Fortidens vitner i motlys

Furuskogen på Hvaler bærer preg av vær og vind.

Forblåst furu

Formet av naturen

På vei tilbake passerer jeg dette huset. Et moderne funkishus som utrolig nok passer godt inn i landskapet. Og med en fantastisk utsikt gjennom store vinduer.

Funkishus ved havet

Funkishus ved havet

Ørekroken er et eldorado for surfere og kitere. Når jeg kom tilbake var tre stykker i full sving med akrobatiske øvelser på vannet og i lufta. Moro å se på hvordan de farer frem og tilbake i stor fart.

Kitere ved Ørekroken

Kitere ved Ørekroken

Og som en fin avslutning på dagen gjorde de noen luftige hopp mot sola.

Kiter i solnedgang?

Kiter i solnedgang?

Takk for at du ville bli med på tur via dataskjermen. Kanskje vi skal gjøre den om igjen i virkeligheten?

 

Forrige innlegg
Neste innlegg