Velg en side

Bergesjøen

I dag er det to måneder siden jeg la ut på mitt livs reise. Det har vært to flotte måneder, til tross for et dårlig sommervær.

Først og fremst må jeg beklage at det har blitt så få oppdateringer her på nettsida. Jeg skal forsøke å komme med mer jevnlige rapporter heretter. Etter å ha fartet på Vestlandet i Mai satte jeg kursen østover igjen. Noen avtaler i hjemtraktene gjorde at første halvdel av Juni ble tilbrakt rundt i Østfold. Så var det et par utenlandsturer på programmet for min oppdragsgiver Bobil og Caravan Magasinet. Først til Frankrike for å se på 2016-modeller av bobiler, og så til Danmark for å se på ulike reisemål på Jylland. Jeg skal gi dere litt mer fra den turen etter hvert, men her er ihvertfall et lite bilde.

Søndervig Strand på vestkysten av Jylland. Hvite strender så langt øyet rekker

Søndervig Strand på vestkysten av Jylland. Hvite strender så langt øyet rekker

Etter jeg kom tilbake fra Danmark satte jeg kursen nord og østover. Første stopp var på Vålerbanen der jeg rapporterte fra NM-runde i Racing for auto motor og sport. Jeg møtte også denne hyggelige motorsport-familien som jeg skal skrive en artikkel om for et annet magasin. Søsknene Thea og Theodor Olsen er av de mest talentfulle unge utøverne i landet. 16 år gamle Theodor er regjerende Norgesmester i Formula Basic, og den ett år yngre Thea sikter seg inn på seierspallen i årets mesterskap.

Thea og Theodor Olsen med dagens pokalfangst. Mor og far er også fornøyd.

Thea og Theodor Olsen med dagens pokalfangst. Mor og far er også fornøyd.

Turen gikk videre nordøst til Trysil og videre nordover mot Femunden. Tanken var å holde meg der en ukes tid. Gå litt i fjellet og kanskje padle på Femunden. Etter å ha utforsket sørenden av innsjøen bestemte jeg meg for å dra mot Røros og entre området nordfra. Imidlertid begynte bilen å krangle, så da ble det endringer i planene. Jeg fikk ikke lading på batteriet til bodelen under kjøring, noe som raskt medførte at jeg gikk tom for strøm. Ikke lys, ikke varme og ikke vann. Nærmeste merkeverksted ligger i Trondheim, så kursen ble lagt dit. De fant ikke ut hva feilen var og etter å ha konferert med forhandleren som solgte bilen ble vi enige om at jeg skulle komme dit. Dermed var det bare å sette kursen sørover igjen. 60 mil via Østerdalen gikk som en drøm, og tidlig på natta kunne jeg parkere utenfor verkstedet i Tønsberg.

Etter timer med feilsøking ble det ny styreenhet og nytt batteri

Etter timer med feilsøking ble det ny styreenhet og nytt batteri

Gutta på Askjems viste ypperlig service ved å hive seg rundt på en meget travel fredag i ferieinnspurten. Etter timer med feilsøking ble løsningen å ta hele elektronikkenheten fra en nybil på lageret og bytte over. Nytt batteri ble montert og alt var i orden. De spanderte også på en skikkelig utvendig vask hos et bilpleiefirma i nabolaget. Det gjorde godt, for en stor del av Østerdalens insektbestand var klistret fast i fronten på bilen.

Solnedgang på brygga i Tønsberg

Solnedgang på brygga i Tønsberg

Påfølgende kveld ble tilbrakt i Tønsberg, en livlig sommerby med godt vær og god mat. Etter en sløv formiddag plukket jeg opp min nevø Erik som jobber på feriekoloni utenfor Tjøme. Sammen med hans samboer Ragnhild satte vi kursen mot hytta til hennes foreldre i Kragerø. Etter en lang sommerkveld i hyggelig selskap våknet vi opp til en tåkefyllt morgen. Jeg fant ut at en liten rundtur nedover i sørlandsbyene kunne passe bra, men tåka holdt seg like tjukk, så det ble ikke noen overnatting før jeg kom til Kristiansand.

Tåke, men likevel flott utsikt fra hytta til familien Seierstad i Kragerø.

Tåke, men likevel flott utsikt fra hytta til familien Seierstad i Kragerø.

I Birkeland har jeg et søskenbarn, og der ble det besøk med både middag og overnatting. Turen gikk videre oppover i Agder til jeg kom til Mineralparken i Evje. Da hadde det begynt å regne, og jeg var sliten av all kjøringen. Dermed ble det to døgns stopp der før jeg fortsatte oppover mot Telemark. I skrivende stund står jeg i Rauland, og har tenkt meg til Rjukan og Vemork for å se hva sabotørene drev med for 70 år siden.

De tre bukkene bruse i mineralparken i Evje.

De tre bukkene bruse i mineralparken i Evje.

Alt i alt har jeg hatt to trivelige måneder på veien. Har fått sett mye av landet jeg ikke har sett før, og truffet mye hyggelig folk. Har heller ikke støtt på problemer, bortsett fra nevnte strømproblemer. Læringskurven er bratt, og jeg har både gått tom for gass, tomt for vann og strevd med å tømme toalett og spillvannstank. Skjønner nå at man ikke bør vente til tanken er full eller tom før man tar affære. Å finne et sted å stå over natten er heller ikke noe problem. Jeg har stått på campingplass bare et par netter, og på dedikerte bobilplasser 4-5 netter. Ellers finner jeg en plass langs veien der det er greit å stå. Nyter naturens fred og ro, det er jo friluftslivets år.

Bålkos ved Trysilelva

Bålkos ved Trysilelva